keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Someron näyttely 2.5.

Somerolla oltiin availemassa tämän kevätkauden näyttelyitä. Aivan ihana aurinkoinen keli ja kehä oli mukavasti nurmella. Kuitenkin päästiin odottelemaan metsikön varjoon kehään pääsyä, jotta koirilla ei tullut liian kuuma. Tosin sieltä tuli sellaiset pienet merkit, ja jokaisella koiralla taisi olla enemmän tai vähemmän pihkaiset pyllyt:)
Näyttelyyn osallistui tällä kertaa nuorisojäsenet Arska, Doris ja Amalia, kaikki esiintyivät reippaasti ja saivat asianmukaiset arvostelut. Arska(R.Da-Kaapo) sai H, Doris(R.Do-Miina) Eh ja voitti junnuluokan nartut ja Amalia sai Erin ainoana narttuna paikanpäällä joten myös sertin ja lopuksi oli vielä vsp. Ollaan siis vallan tyytyväisiä päivään kaikin puolin. Tässä tulee vielä kuvia koitoksesta, niistä iso kiitos Jaanalle!!!
Tässä Arska poika pistää juoksuksi
Ja seistäkin malttoi suurimman osan ajasta:)
Tässä Arskan arvostelu: Keskikokoinen keskivahvaluustoinen 1-vuotias, jolla sopiva rungon pituus ja iän mukainen tilavuus. Hieman pysty olkavarsi. Vaatimattomat takakulmaukset. Erinomaiset käpälät. Vahva kulmikas kallo. Sopiva kuonon pituus, mutta kuono-osa saisi olla täyteläisempi silmien alta. Hyvät silmät ja korvat. Liikkeet vielä kovin kapeat edestä ja takaa. Avoin miellyttävä käytös.

Tässä Doris sirpsakka tyttönen ravailee

Ja näin hienosti osaa myös seistä. Tässä Doriksen arvostelu: Keskikokoinen, keskivahva hyvin feminiininen juniori. Iän mukainen rungon tilavuus. Hyvä nuoren koiran ylälinja. Tasapainoisesti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä pään profiili. Vahva kulmikas kallo. Riittävä kuono-osa. Kauniit tummat silmät. Hyvät korvat. Vaivattomat liikkeet, vielä hieman kapeat. Avoin mukava käytös.


Tässä Doris juniori kilpailuluokan ykkönen

Tässä Amaliakin seisoskelee. Se onnistui tavalliseen tapaan, juostessa tuolla olikin suurimman osan nenä nurmessa, jotain tosi mielenkiintoisia hajuja oli havaittavissa:) Tässä Amalian arvostelu:
Hyvin tasapainoisesti kehittynyt nuori narttu. Riittävä koko. Riittävä raajaluusto. Hyvä ylälinja. Runko saa tulla vielä tilavammaksi. Hyvä eturinta. Kulmikas nuoren nartun pää. Hyvä otsapenger. Hyvä alaleuka, kuonon tyvi saa vielä täyttyä. Hyvät silmät ja korvat. Vaivattomat liikkeet. Avoin mukava käytös.


Kuvat: Jaana Ranta-aho
Tässä Rop Bullgrins Guess My Gards ja vsp Aamuamalia. Onnittelut Amalian kasvattajalle myös kasvatin menestyksestä. Ja onnittelut rop koiralle, omistajineen. Ja kiitos kaikille taas mukavasta päivästä.

Ei kommentteja: